این شیلنگ ها که بنام شیلنگهای آب وبرق یا شیلنگهای ضد برق ویا شیلنگهای کوره های القایی معروف هستند و بخاطر عایق بودن در برابر جریان در خنک سازی قطعات مربوط به تابلو برق کوره ها از جمله تریستورها حلقه ها کویل کاربرد دارند وبخاطر اینکه در برابر ۶۰۰۰ ولت عایق میباشند تحت هیچ شرایطی جریان برق را از خودعبور نمی دهند.
انواع شیلنگ کوره القایی
این شیلنگها به دو دسته تقسیم می شوند:
شیلنگهای مواد غذایی و کربن فری برای انتقال مایعات خوراکی به صورت مکشی و تخلیه استفاده میشوند. این شیلنگها با استانداردهای FDA و USDA سازگار هستند و از موادی مانند نایلون، پلیاورتان، PVC، پلیاتین و لاستیک طبیعی ساخته شدهاند. برای اطلاعات بیشتر، به مقاله شیلنگها مراجعه کنید.
کوره القایی چیست؟
کوره القایی جهت ذوب کردن فلزات استفاده میشود و با روش گرمایش القایی کار میکند. در این روش، با استفاده از الکترومغناطیس، جریان گردابی در فلزات الکتریکی (معمولاً فلزات) ایجاد میشود که باعث گرم شدن آنها میشود. ظرفیت کوره القایی از یک کیلوگرم تا صد تن میتواند باشد.
گرمایش القایی ثانویه چیست؟
گرمایش القایی ثانویه مانند یک اتصال کوتاه عمل میکند. در واقع منظور از ثانویه، همان فلزی است که مانند اتصال کوتاه عمل کرده و باید گرم شود.
جریان گردابی چیست؟
جریانهای گردابی در فلزات، جریانهای الکتریکی گردشی و پراکندهای تولید میکنند که تحت تأثیر یک میدان مغناطیسی متغیر با زمان، در یک جسم رسانا القا میشوند.
این پدیده باعث تولید حرارت بالا و تلفات الکتریکی زیادی میشود. فرکانس جریان متناوب تأثیر مستقیمی بر شدت جریان گردابی و حرارت تولید شده دارد. هرچه خواص فِرّومغناطیسی ماده بهتر باشد، میزان گرمایش نیز بیشتر خواهد بود.
کوره القایی چگونه کار می کند؟
ابتدا با استفاده از جریان برق شهری و با استفاده از مبدل فرکانس، جریان بیش از ۱,۰۰۰ آمپر با فرکانس ۳۰۰ تا ۱۰,۰۰۰ هرتز تولید می شود، سپس این جریان به سیم پیچ کوره ، اینداکتور و یا کویل (سیم پیچ القایی) اعمال می شود که با عبور از آن باعث می شود میدان مغناتیسی با همان فرکانس در وسط کول ایجاد شود.
وقتی اجسام فلزی رسانا در وسط سیم پیچ قرار میگیرند، میدان مغناطیسی ایجاد میشود و جریانهای گردابی در این اجسام تولید میشوند که باعث گرم شدن و حتی ذوب و تبخیر آنها (در کورههای Coating) میشود.
نحوه نگهداری شیلنگ کوره القایی در کارخانه جات
با عبور جریان برق بالا از داخل شیلنگهای آب و برق و وصل شدن آنها به حلقههای کویل کورههای القایی، میدان مغناطیسی قوی تولید میشود که ذرات آهن را به خود جذب میکند.
این ذرات به شیلنگهای کورههای القایی متصل شده و تبدیل به جریان برق میشوند که باعث ذوب و داغ شدن فلزات میشود.
این موضوع باعث سوراخ شدن شیلنگهای کورههای القایی میشود.
چه عواملی باعث سرخوردگی شلنگ میشود؟
درکورهای القایی به دلیل استفاده از عناصرنیمه هادی مانند تریستور وآی جی بی تی پدیده ای به نام الکترولیز بخاطر سویچینگ بوجود می آید و این عمل باعث سرخوردگی سرشیلنگ ها میشود.
بیشتر بدانیم:
برای حذف پدیده الکترولیز در قسمتهایی که از مس ساخته شدهاند و ولتاژ خروجی ترانس بیش از ۱۰۰۰ ولت است، باید از شیلنگ کربن فری یا ضد برق با طول بالای ۲ متر برای ارتباط بین هست سینگ و کلکتور استفاده کنید. پس از هر خرابی، از شیلنگهایی با طول ۲.۵ متر استفاده کنید.
جهت خرید انواع شیلنگ به سایت ما مراجعه کنید.