
نئوپرن چیست؟ بررسی انواع و کاربردهای آن
پلی پورتان در سال 1937 توسط یک دانشمند آلمانی به نام اتوبایر کشف شد و پس از آن در صنایع مختلف مورد استفاده قرار گرفت. پلی یورتان پلیمری است که دارای شرایط پایدار و پیوندهای یورتان است و در شرایط مختلف ساختاری پایدار دارد.امروزه تولید قطعات پلی اورتان با روشهای پیشرفته، در بخشهایی مانند خودروسازی، معدن، صنایع نفت و گاز و تجهیزات صنعتی انجام میگیرد و به دلیل مقاومت بالا در برابر سایش، فشار و مواد شیمیایی، انتخابی ایدهآل برای بسیاری از کاربردها محسوب میشود.
در روش ریخته گری از ترکیب ایزوسیانات و پلی اورتان میتواان تولید قطعات با خواص عالی به دست آورد. این مواد خشک بوده و به فشار و حرارت نیاز ندارد و بیشتر جهت نمونه سازی یا تولید قطعات با تعداد کم مورد استفاده قرار میگیردو بنا به تعداد جزِء و درصد ترکیب سختی های متفاوت درshoReA وshoReD دارد.
در این روش از کامپاند پلی اورتان استفاده میگردد،همچون دیگر رابر ها با استفاده ازحرارت و فشار و شتاب دهنده ها و عوامل پخت قطعه ها آماده میشود و این قطعات مقاومت بسیارعالی در برابر سایش دارند.
در این روش از گرانول پلی اورتان سخت استفاده میگردد و مقاومت بسیار عالی به خستگی و همچنین سایش دارد.
اکثر چرخ های پله برقی و اسانسور بالابر و… به این روش تولید میگردند.
یکی از پر کاربرد ترین تجهیزات مصرفی کارخانجات فرآوری، انواع توری های سرند پلی اورتانی می باشد که در طرح ها و مدل های متفاوت در دانه بندی مواد معدنی چه به صورت تر و چه به صورت خشک با چشم های مختلف از µm150 و به بالا برای دانه بندی و آبگیری در معادن و صنایع معدنی مورد استفاده قرار میگیرند.
مزایای استفاده از سرند هاي پلي اورتان عبارتند از: