
کوپلینگ لاستیکی و کاربردهای آن در صنایع
فلز سیلیکون یک فلز نیمه رسانای خاکستری رنگ و درخشنده هست که در کارخانه های فولاد سازی، قطعات سیلیکونی در ساخت سلول های خورشیدی و میکروچیپ ها مورد استفاده قرار می گیرد.
در دنیای امروز اگر بخواهیم به کاربرد سیلیکون اشاره کنیم می توان گفت قطعات سیلیکونی زیادی وجود دارند که بسیار از آن ها استفاده می کنیم. برای مثال همین کفی کفش شما از این پلیمر مصنوعی در واقع یکی از واحد های شیمایی تکرار شونده به نام مونومرها می باشد که اتصال آن ها در زنجیره های طولانی شکل می گیرد و به عنوان یک پلیمر مصنوعی شناخته می شود.
ویژگیهای فوق العادهی ماده سیلیکونی، باعث ساخت قطعات سیلیکونی مختلفی شده است. برای مثال، برای استفاده در صنایع غذایی، به دلیل بیبو و بیمزه بودن، از آن استفاده میشود. همچنین، قطعات سیلیکونی میتوانند مقاومت خوبی در شرایط نامساعد آب و هوایی داشته باشند، بنابراین میتوان آنها را در هر شرایط جوی استفاده کرد. خصوصیات دیگری همچون خاصیت رنگ پذیری نیز دارند که باعث میشود بتوان از طیف وسیعی از رنگها برای زیبایی قطعات سیلیکونی استفاده کرد. مقاوم در برابر سرما ، گرما و ضد حرارت بودن از دیگر ویژگی هایی است که سبب میشود وسایلی که با این ماده می سازید جزو وسایل ضروری در بیشتر شغل ها باشند.
قطعات سلیکونی به دلیل ویژگیهای بینظیرشان، مانند پایداری، عمر طولانی، و مقاومت در برابر گرما و مواد شیمیایی، در صنایع مختلفی مانند ساخت و ساز، خودروسازی، پارچه، انرژی، شیمیایی، الکترونیک و روکش استفاده میشوند. به دلیل این ویژگیها، اشیاء ساخته شده با استفاده از این ماده پرخاصیت، در هر کار و شغلی قابل استفاده هستند.
از دیگر کاربردهای سیلیکون می توان به استفاده از آن در بخش های مختلف پزشکی ، بهداشتی ، لوازم خانگی ، نظامی ، روشنایی و صنایع غذایی اشاره کرد.